CHP'li Altıeylül Belediyesi Hizmet binasındaki "Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi" tabelası kaldırıldı.
AK Partili Hasan Avcı, ilçeye kazandırdığı kalıcı eserlerden sadece biri olan yapılan binaya Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi adını vermişti.
CHP'liler ise belediyeyi kazandıktan sonra bu ismin değişmesi gerektiğini dillendirmişti. CHP'li Hakan Şehirli de bu ismi ani bir kararla kaldırdı.
VEKİL CANBEY:
TABELA BELEDİYECİLİĞİ.."
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, sosyal medya hesabından açıklama yaparken, "Bir hizmet yaptıysanız, ismini siz koyabilirsiniz. Tabelacılık ise bir hizmet değildir. Abdülhamit Han'ın adını binadan silebilirsiniz ancak tarihten silemezsiniz. Keser döner, sap döner; gün gelir, hesap döner...Bir gün gelir, o tabela gerisin geriye yerine döner." ifadeleriyle karara tepkisini dillenmişti.
BAŞKAN HAKAN ŞEHİRLİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Altıeylül Belediyesi, "Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi" tabelasının kaldırılmasına yönelik tartışmalar üzerine bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Hakan Şehirli, "Asılsız iddialarla algı yaparak siyasette prim kasmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğimizi kamuoyunu meşgul edenlerin dikkatine sunarız..." ifadelerini kullandı.
Altıeylül Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada şu bilgi ve görüşlere yer verildi:
AÇIKLAMADA İSİMLE İLGİLİ DETAY VERİLMEDİ
"Bazı basın yayın organlarında çıkan "Altıeylül'den Ecdada Saygısızlık" konulu haber hakkında açıklama yapmak zarureti doğmuştur.
Asılsız haberde bahsi geçen Altıeylül Belediye Binası'nın hizmete alımı 3 Aralık 2021 tarihinde yapılmış ve ek hizmet binası olarak kullanılmaya başlanılmıştır.
Altıeylül Belediyesi'nin hizmet verdiği ve deprem riski nedeniyle 13 Temmuz 2023 tarihinde boşaltılan ve 2024 yılı Haziran ayı içerisinde yıkımı başlatılan eski belediye binasının, taşınması ile Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi, Altıeylül Belediyesi ana hizmet binası olarak kullanılmaya başlanılmıştır.
2023 Temmuz Ayı itibariyle taşınma sebebiyle ana hizmet binası boşaltılmış olup belediye birimlerimiz Hasan Can Kültür Merkezi, Sultan Alparslan Kültür Evi, Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi, Paşaköy Fen İşleri Deposu, Çınarlıdere Mezarlığı ve Pamukçu Ek Hizmet Binamızda halkımıza hizmet etmeye devam etmektedir.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhakan.sehirli.7%2Fposts%2Fpfbid0oCndXSVyKmwP9Yh9B47gNXMPKBQS2ecPWkydJ7iiZTDfA5gWa7t61w4qQRG9oB29l&show_text=true&width=500" width="500" height="590" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
Abdülhamit Han ismiyle ilgili vatandaşlardan ilginç yorumlar geldi.