11 ilimizde büyük yıkıma yol açan son depremler, 7'den 77'ye herkesi acı gerçekle yüzleştirip yeniden kendine getirdi. Peki Balıkesir'de olası bir deprem anında toplanma alanları nerede biliyor musunuz? İşte bunun detayları haberimizde.
BALIKESİR'DE KAÇ TANE TOPLANMA ALANI VAR?
Deprem anında neler yapılması gerektiği ve nerelerde toplanılması konusu günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.
Olası bir deprem riskine karşı, hayati değerler taşıyan organlarımızı herhangi bir hasardan korumak adına yapılması gerekenler, İstanbul'da yaşanan deprem sonrası yeniden gündeme geldi.
Deprem kuşağındaki Balıkesir olası bir afet durumundaki hazırlıklarını 24 Eylül'deki İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısında gözden geçirip saha tatbikatı yapmıştı.
BALIKESİR'DEKİ TOPLANMA ALANLARI NEREDE?
balikesirim.net bu soruyu Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerine sordu.
AFAD İl Müdürü Bayram Şahin, Balıkesir ve 20 ilçesinde bin 86 yerde toplanma alanı bulunduğunu söyledi.
İl merkezi ile ilçelerdeki toplanma alanlarının e-Devlet üzerinden de bulunabildiğine dikkati çeken Bayram Şahin, mahallelerdeki Park ve geniş alanların toplanma merkezi olarak belirlendiğini ve bu yerlere "TOPLANMA ALANI" tabelalarının yerleştirildiğini bildirdi. Şahin, "Size en yakın park veya yeşil alanlar toplanma alanıdır" dedi.
Balıkesir'deki 'toplanma alanları'ndan biri ise Zağanos Paşa Camisi karşısındaki eski hal binasının bulunduğu yer olarak belirlendi.
Bir diğer alan ise Toygar Mahallesindeki Asri Mezarlık olarak bilinen Şehitler Parkı.
E-DEVLET SİSTEMİNDEN SORGULANABİLİYOR
E-Devlet’e ‘afet toplanma alanı’ diye arama yaptırılıp, çıkan sayfaya ikâmetgah bilgileri girildiğinde, toplanma alanları gösteriliyor.
yukarıdaki görselin üzerine tıklayınız
Yapılan sorgulamada, mahallerdeki parklar, küçük bahçeler ve camiler toplanma alanı olarak görünüyor. Yani evinize en yakın boş alan AFAD’a göre ‘toplanma alanı.’
DEPREM TOPLANMA ALANI NEDİR?
Uzmanlar deprem toplanma alanlarının; üzerinde konteyner ve çadırların kurulabileceği, elektrik, su, ısınma, duş, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanacabileceği büyük ve geniş alanlar olması gerektiğini ifade ediyor.
Bu da İsmail Akçay Atletizm Pisti ve Balıkesir Atatürk Parkı ve Atatürk Stadyumu gibi yerler anlamına geliyor.