Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda GMKA tarafından Günay Marmara Bölgesinde başlatılan ve BTK, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Balıkesir ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde sürdürülen “Güney Marmara Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı (Yazan Zeka)” kapsamında üniversite öğrencileri sektör ile bir araya geldi.

Yazan Zeka’lar İstihdam Konularını Görüşme Fırsatı Yakaladılar

14-15 Aralık tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen zirvede, Yazan Zeka öğrencileri kariyerlerine yön verecek önemli oturumları takip ettiler. Oturumlarda; Siber güvenlik, kariyer gelişimi, insan kaynakları, başarı hikayeleri ve yapay zeka konularında konuşmacıların verdikleri bilgileri dinlediler.

Oturumların yanı sıra; savunma alanında faaliyet gösteren ASELSAN, HAVELSAN, TEİ; Telekominikasyon ve Bilgi Teknolojileri alanında faaliyet gösteren Turkcell, Türk Telekom, Vodafone ve E-Ticaret şirketleri; N11, Trendyol ve Hepsiburada kariyer stantlarında yapay zeka alanında istihdam konularını yetkililerle görüşme fırsatı yakaladılar.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğüne Plaket Takdim Edildi

Zirvede gençlerin yazılım alanında kapasitelerinin geliştirilmesi noktasında Kalkınma Ajanslarıyla yürütülen iş birlikleri ve Ajansların sürece katkılarından dolayı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri’ye BTK tarafından plaket takdim edildi.

Yazan Zeka Programı İçin Faaliyetlere Devam Edilecek

Yazan Zeka Programı hakkında değerlendirmelerde bulunan GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 yılları için belirlenen “Genç İstihdamı” teması doğrultusunda ülkemizin ihtiyaç duyduğu yapay zeka uzmanlarını paydaşlar ile birlikte Güney Marmara’da yetiştirmenin hedefiyle yola çıktıklarını belirtti. Güç, bu hedefle çevrim içi ve yüz yüze yapay zeka eğitimleri, teknik geziler ve katılım sağlanan Kariyer Zirvesi 22 etkinliği gibi yazan zeka gençlerimizin gelişimine katkı sunacak her konuda faaliyetlere devam edeceklerinin altını çizdi.

Haziran ayında paydaş kurumların iş birliği protokolü ile başlayan Yazan Zeka Programı 700 başvuru sonrası süreçlerde seçilen başarılı 70 üniversite, 40 lise öğrencisine yönelik veri bilimi, python ile programlama konularında alanında uzman eğitmenler ve yazılımcılar tarafından verilen yüz yüze eğitimlerle devam edecek.