Kadınlar güreşte kırılması olanaksız rekorların sahibi olarak tarihe adını yazdıran Yasemin Adar Yiğit, Slovakya'dan gümüş madalya ile dönüyor.
Balıkesir’in gururu, Türkiye’nin olimpiyat şampiyonu milli güreşçisi Yasemin Adar Yiğit, Türk bayrağını uluslararası arenada bir kez daha dalgalandırdı.
Slovakya Bratislava’da Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 76 kilo kategorisinde mindere çıkan milli sporcumuz, turnuvayı gümüş madalya ile tamamladı.
Final mücadelesinde Ukraynalı rakibi Anastasiya Alpyeyeva’ya karşı ter döken Yasemin Adar Yiğit, büyük bir mücadele örneği sergiledi. Zorlu geçen karşılaşmada rakibine mağlup olan başarılı güreşçimiz, Avrupa ikinciliğini elde ederek Türkiye’ye bir kez daha gurur yaşattı.
Yasemin Adar Yiğit, daha önce dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonlukları ve olimpiyat dereceleriyle tarihe geçerek kadınlar güreşte kırılması olanaksız rekorlara imzasını atmıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor kulübü sporcusu Yasemin Adar Yiğit, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda aldığı bu madalya ile başarı dolu kariyerine bir yenisini ekledi.
AKGÜL'DEN TEŞEKKÜR
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgün, 2 kez Akdeniz Oyunları, 7 kez Avrupa şampiyonu 2 Dünya şampiyonu olan ve kadın güreşte Türkiye'ye ilk olimpiyat madalyası kazandırarak Türk bayrağını defalarca gururla dalgalandıran Yasemin Adar Yiğit'i tebrik etti. Akgün; "Her mücadelesinde azmi, disiplini ve kararlılığıyla genç nesillere rol model oldu.
Artık minderde olmasa da etkisi, ilhamı ve bıraktığı miras sonsuza dek yaşayacak. Teşekkürler Yasemin Adar Yiğit… Türk sporu sana minnettar." ifadelerini kullandı.
AHMET AKIN'DAN TEBRİK
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın da, aynı zamanda Belediyespor kulübü sporcusu olan Yasemin Adar Yiğit'i başarısından dolayı tebrik etti.
Fotoğraflar: Türkiye Güreş Federasyonu