EĞİTİM

İşinin delisi bir rektör: Bedriye Tunçsiper

Büyük emekleri bulunduğu Balıkesir Üniversitesi'ne en çok oyu almasına rağmen rektör yapılmayan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, vefa örneği sergileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurucu rektör olarak atadığı İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde ilklere imza atarak yüksek öğretim camiasına parmak ısırtıyor!

İşinin delisi bir rektör: Bedriye Tunçsiper

BALIKESİR'de hemen her görüşten insanın saygı duyduğu bilim insanı Bedriye Tunçsiper, kurucu rektörü olduğu İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde uzaktan eğitimi tüm fakulteleriyle başlatan ilk üniversitelerden biri oldu. 

BALIKESİR'DE KIYMETİ PEK BİLİNMEDİ!

İZMİR Demokrasi Üniversitesi (İDU), Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) alınan karar doğrultusunda, uzaktan eğitim sürecini başlatan ilk üniversitelerden biri olmuştu. Balıkesirlilerin yakından tanıyıp saygı duyduğu, BAÜN'e rektör olarak atanmadığı için çok üzüldüğü Bedriye Tunçsiper'in kurucu rektörü olduğu İDU, Tıp Fakültesi düzeyinde de  uzaktan eğitime başlayan Türkiye'deki ilk üniversite olmanın haklı gururunu yaşadı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'vefa' örneği göstererek Demokrasi Üniversitesine kurucu rektör atadığı Bedriye Tunçsiper, İDU Tıp Fakültesi'nin uzaktan eğitime 23 Mart 2020 tarihi itibariyle başlamasıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı:

ANFİDE GİBİ

"Eş zamanlı - canlı yapılan uzaktan eğitim öğrencilerimiz ile eğitmenlerinin anfide ders işliyor gibi sanal ortamda buluşmasını sağlamaktadır.

Henüz 3 yıllık bir devlet üniversitesi olmamız gözönüne alındığında eş zamanlı - canlı uzaktan eğitime hemen geçebilmenin ve Tıp Eğitiminde ülkemizin ilkleri arasında yer alabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Uzaktan eğitim sistemimizi 2 yıl önce kurmuş olmamız ve akademik personelimize bu uygulamanın eğitimini önceden vermiş olmamız hızla ve canlı olarak sistemi uygulayabilmemizi sağladı.

Tıp Fakültesi eğitimimizin pratik kısımlarının bir bölümü öğretim üyelerimiz tarafından canlı uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilen maket, laboratuar uygulamaları olarak devam etmektedir.

Bu eş zamanlı eğitime ek olarak her öğretim üyemiz dersini baştan sona kayıt etmektedir.

Böylece öğrencilerimiz eş zamanlı olmayarak da derslerine istediklerinde ulaşacaklardır.

Özellikle internet erişimi zorluğu çeken öğrencilerimiz için bu yöntem çare olmaktadır.

Eğitim sürecimiz yıl başında planlanan programla birebir uyumlu olarak devam etmektedir.

Tıp Eğitiminde laboratuar ortamında birebir uygulanması gereken pratik uygulamalar ise telafi dersleri olarak fakültemiz eğitime açıldığında yapılacaktır.

Biliyoruz ki  yüz yüze eğitimin en büyük savunucuları olan dünyaca ünlü tıp eğitimcilerinin  büyük bölümü de teknolojinin geldiği noktada  yüz yüze eğitimin tek yol olamayacağını beyan etmektedirler.

Uzaktan eğitime Tıp Fakültesinde eş zamanlı-canlı olarak geçebilmiş ilk Üniversitelerden biri olarak, öğrenme sürecinin sadece ders içeriklerinin internetten paylaşıldığı değil, eğitici-öğrenci ve öğrenci-öğrenci arasında etkileşimin olduğu, eşzamanlı canlı eğitimin ve eş zamanlı olmayan eğitim ve materyalin birarada kullanıldığı bir süreç olması gerektiğini düşünüyoruz.