Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, gazilerimize ve şehit ailelerine takdim edilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ile Berat Belgelerinin Tevcih Töreni Balıkesir Valiliği Mustafa Necati Bey Salonunda yapıldı.
Törende, Şehit Bahadır Canbulat, Şehit Ümit Gıcır, Şehit Yunus Öztürk, Şehit Ercan Özcan’ın aileleri ile gaziler Haşim Alpaslan, Uğur İslimye, Nefi Çandır ve Vahdettin Tozcu’ya Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından takdim edildi.
Şehit aileleriyle gazilere Devlet Övünç Madalyaları ile Berat Belgelerini takdim eden Balıkesir Vali İsmail Ustaoğlu, şöyle konuştu:
“Bugün, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, kahraman şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize Devlet Övünç Madalyası ve berat belgelerini takdim ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, bu madalyalar ve beratlar şehit ailelerine ve gazilerimize takdim edilmek üzere Valiliğimize gönderildi. Bunları sizlere sunmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz.
Kahramanlık destanlarıyla yürüttüğümüz bu kadim ve kutlu mücadelede, verdiğimiz her şehit, her gazimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin tescili niteliğinde birer mühürdür. Vatan için akıtılan her damla kan, dökülen her gözyaşı ve sarf edilen her emek, geleceğimizi aydınlatan birer ışık olmuştur.
Bir insanın canını ortaya koyarak yürüttüğü mücadele dünyevi olarak paha biçilmesi tabi ki mümkün değildir. Ancak şehitlerimiz ve gazilerimiz, hiç şüphesiz en büyük mükafatı Rabbimiz nezdinde alacaklardır.
Nitekim Rabbimiz: ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler ancak bunu siz bilemezsiniz, fark edemezsiniz’ buyuruyor. Şehit yakınları ve gazilerimiz işte böylesine mukaddes bir davanın en ön saflarında yerlerini alıyorsunuz.
Vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız uğrunda can veren kahramanların hatıralarını yad etmek, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ifade etmek istiyoruz. Sizlere sağlanan tüm imkanlar ve bugün takdim edeceğimiz madalyalar sadece şükranımızın, minnettarlığımızın küçük birer nişanesidir.
Dedesinden, Atasından kalan İstiklal Madalyalarını gururla taşıyan torunlar olarak bizler ecdadımızla nasıl iftihar ediyorsak, inşallah sizlerin soyundan gelenler de aynı şekilde sizlerle gurur duyacak. Bu vatan toprakları için serden geçen ama canından aziz bildiği vatanından geçmeyen aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.
Törende, Şehit Bahadır Canbulat, Şehit Ümit Gıcır, Şehit Yunus Öztürk, Şehit Ercan Özcan’ın aileleri ile gaziler Haşim Alpaslan, Uğur İslimye, Nefi Çandır ve Vahdettin Tozcu’ya Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından takdim edildi.