Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali’nde kapsamında BAÇEM’de gerçekleştirilen ‘Tıbbi Aromatik Sirke Yapımı Atölyesi’nde Tıbbi Bitkiler Uzmanı Hayriye Cavcav, katılımcılara sirke yapımının püf noktalarını aktardı. BAÇEM’in verimli bahçelerinde yetişen Isparta güllerinden sirke yapan Cavcav, Gül sirkesinin antioksidanlar açısından oldukça zengin olduğunu söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Burhaniye’de hizmet veren Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi, Aromaterapi Festivali kapsamında birbirinden güzel ve verimli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Bu atölyelerden bir tanesi olan ‘Tıbbi Aromatik Sirke Yapımı Atölyesi’nde Tıbbi Bitkiler Uzmanı Hayriye Cavcav, katılımcılara sirkenin faydaları ve kullanımının yanı sıra; sirke yapımı ve kullanılacak malzemeler hakkında da püf noktaları aktardı. Katılımcılarla birlikte BAÇEM’in verimli tarlalarında yetişen Isparta gülünden sirke yapan Hayriye Cavcav, bir yandan da sağlık ve güzellik açısından çok değerli bir sirke olduğunu anlattı.
GÜL SİRKESİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Gül sirkesinin antioksidanlar açısından oldukça zengin olduğunu söyleyen Hayriye Cavcav “Bu antioksidanlar serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltıyor ve yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Gül sirkesinin kan şekerini dengeleme potansiyeli var. Düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerinizi dengelenmeye yardımcı olabilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudu hastalıklara karşı koruyan antioksidanlar içeriyor. Gül sirkesini; saç derisinin iyileşmesinde ve saçların daha parlak olması içinde kullanabilirsiniz. Gül sirkesi, faydaları saymakla bitmeyecek çok önemli bir ürün.” dedi.