TERÖR VE GAZİLER GÜNÜ

Bugünlerde terör nedeniyle her gün şehitler vermekteyiz. Her gün acı haberler yüreğimizi yakıyor. Terör gündemimizden hiç düşmüyor. Nasıl davranmamız gerektiğini şaşırdık. Şehitlerimizin acısıyla kontrolümüzü kaybedip “sabrımız taştı artık ne olacaksa olsun” noktasına gelsek, zaten terör örgütünün de amacı bu. Bizleri yıldırmak, çaresizliğe umutsuzluğa düşürmek “bu oyunlara gelmeyeceğiz, bu tuzaklara düşmeyeceğiz” söylemleri bundan ötürü. Gerekli tepkiyi vermesek, şehit olan evlatlarımıza, onların ailelerine ana- babalarına eşlerine çoluk çocuklarına karşı saygısızlık edemeyiz. Acımız büyük bu tartışılmaz, herkesinde aynı acıyı yüreğinde hissettiğinden hiç kuşkumuz yok. Ama ateş düştüğü yeri yakar sözü de bir gerçek.
Türk kürt ve diğer etnik gruplar yıllarca bir arada yaşamışız, kurtuluş savaşımızda ülkemiz için omuz omuza savaşmışız, kız alıp vermişiz, hısım akraba olmuşuz, bundan sonrada barış ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz kimsenin şüphesi olmasın.
***
19 Eylül Gaziler Günü,
Gazilerimiz 19 Eylül 1983 tarihinde “Türkiye Muharip Gazileri Derneği” adı altında birleşmişlerdir. 1921 yılının19 Eylül’ünde Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanı verilmiştir. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.
Balıkesir’in kurtuluş günü olan 6 Eylül gibi yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.
İnancımızda şehitlik ve gazilik çok anlamlı ve önemli bir onurdur. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk askeri, daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır.
1950–1953 yılları arasında barış için Kore’de savaşmıştır.
1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için, Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştirmiştir.
Mehmetçik barışı korumak için, Bosna-Hersek, Somali ve Kosova’ya barış gücü olarak Birleşmiş Milletler kararıyla gitmiştir.
l.Dünya Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda Kore Savaşı’nda ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda birçok askerimiz şehit oldu, bir kısmı da gazi olarak geri döndü. Kore gazilerimiz 4 kişi kalmış, Allah uzun ömürler versin
Devletimiz şehit yakınlarına Övünç Madalyası vererek şehitlik maaşı bağlamaktadır. Yine gazilere de madalya ile aylık maaş verir ve tedavi, ulaşım gibi hizmetlerde ücretsiz olanaklar tanır. Türk ulusu için, şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış şahıslar demektir.
TBMM açıldığında gazilerimizin maaşlarını ve diğer haklarını iyileştirmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yeni yasa teklifi gündeme gelecektir. Bizlerde takipçisi olacağız.