BALIKESİR'de beş yıl önce AK Partili Büyükşehir Belediyesi'nce tarihi Zağnos Paşa Camisinin satışa çıkarıldığına ilişkin iddialar Türkiye gündemini günlerce meşgul etmişti, CHP ve İyi Parti milletvekileri konuyu TBMM kürsüsünde dillendirerek "Camiyi satıyorlar" iddiasında bulunmuştu. 

Şehrin tarihi Zağnos Paşa Camisinin satılacağına ilişkin iddialar hafızalardaki yerini korurken, yeni bir cami satışı gündeme bomba gibi düştü. 
 

CAMİ, FIRIN, KÖY BİNASINI LİSTEDE

CHP'li Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak. köylerdeki çok sayıdaki tarla ile arsayı satmak için yetki istedi. Komisyona gelen satışlarla ilgili listede Çaltılı Köyündeki Caminin de satışı istenen yerler arasında olması şaşkınlıkla karşılandı.

Sindirgi Cami Satisi

KOMİSYON YANLIŞI DÜZELTTİ

Belediyenin çok sayıdaki köyde bulunan gayrimenkullerini içeren yerler arasında Cami, Köy Hizmet Binası ile Köy Fırını gibi kamusal alanların yer alması dikkat çekti.

Satılacak yerler ile ilgili liste Sındırgı Belediye Meclisindeki oylamanın ardından Plan Bütçe ve İman Komisyonlarına havale edildi. Komisyon üyeleri, Cami, Köy Hizmet Binası, Fırın harici taşınmazların satışını uygun gördü.

BAŞKAN SERKAN SAK: 
AK PARTİ İSTEDİ, BİZ REDDEDİYORUZ

Sındırgı Belediye Başkanı CHP'li Serkan Sak, Çaltılı köyündeki Cami ile ilgili satış talebinin kendi dönemlerinde alınan bir karar olmadığını bildirdi. Sak, balikesirim.net muhabirine yaptığı açıklamada, "Köylerdeki arazi satışlarıyla ilgili konu önceki dönem belediye yönetimince Şubat ayında ele alınmış. Yeni dönemde Belediye Meclisine geldi. Komisyonlara havale edildi. Önceki dönemde istenen satış talebi uygun görülmedi. Dolayısıyla Cami, Köy Hizmet Binası, Fırın  gibi kamusal alanların satışını isteyen AK Parti yönetimiydi. Bizim dönemde bunlara izin verilmedi." ifadelerini kullandı.

Cami Satis Karari Red

161 PARSEL İÇİN  SATIŞ KARARI

Bu arada, Sındırgı Belediyesi kırsal mahallerde bulunan 161 parselden oluşan tarla ve arsalarını satışa çıkardı. 

Aktaş, Aslandere, Alacaatlı, Alakır, Aslandede, Bayraklı, Bükrecik, Büyükdağdere, Çıkrıkçı, Dedeler, Çoturtepe, Derecikören, Danaçayır, Eğridere, Gölcük, Kıranköy, Mumcu, Ormaniçi, Osmanlar, Pelitören, Pürsünler, Çavdaroğlu, Yusufçamı, Yaylacık, Umurlar, Sinandere, Süller köylerinde bulunan ve çoğunluğu tarla vasfındaki yerler arasında, köylülerin harman yeri olarak kullandığı alanların da bulunması şaşkınlıkla karşılandı.

Vatandaşlar, Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak'a "satıştan vazgeç" çağrısı yaparken, ortaya "peşkeş" iddiaları da atıldı. Arazilerin tarla olarak satışından sonra imar planına dahil edilerek haksız kazanç sağlanmasının önünün açılacağı ileri sürüldü. 

Sındırgılı gazeteci İsmail Uluhan, satışa çıkarılan yerlerin listesini böyle paylaştı. 

Vefalı Yurt Kepsut kurtuluşun 102. yılını kutladı Vefalı Yurt Kepsut kurtuluşun 102. yılını kutladı

Editör: Macit ERMİŞ