Balıkesir Merkez Havaalanı 1998'den bu yana her türlü denemelere rağmen çalıştırılamıyor, ilgi görmüyor.

"Belki tutar" diye milyonlarca liraya güzel, kullanışlı bir hava limanı binası yaptırıldı.

Buraya 10 yıldır da tek uçak inmedi.

Şu an için çalışmayan alanda müdüründen şefine, işçisinden memuruna onlarca kişi görev yapıyor, pardon sinek avlıyor!

Edremit Körfez (Koca Seyit) Hava Limanına ulaşım 45 dakika, Sabiha Gökçen'e 1.5 saat iken, İzmir burnumuzun dibindeyken merkeze uçak seferi konulsa da uzun süreli devam etmeyeceği bir gerçek.

Durum böyleyse, Körfez hava limanını daha da geliştirmek Balıkesir'in yarınları adına en gerçekçi ve akılcı hamledir.

Balıkesir Merkez Havalimanının uçak tasarımlı göze hoş görünen binası da boş duracağına, ülke gündemini gereksiz yere meşgul edip Balıkesir adının olumsuz anılmasına vesile olmaya devam edeceğine burası fuar alanı veya başka amaçla kullanılamaz mı? Benim aklıma ilk gelen bu.

Peki sizin öneriniz nedir?

"Biz tabelaya bakıp mutlu oluyoruz. Böyle kalsın" mı diyorsunuz!.

Veyahutta "Haftada 2 gün Ankara seferi konulsun da Balıkesir milletvekillerimiz rahat etsin. Belki bu sayede Balıkesir'in meselelerini daha sağlıklı ve hızlı şekilde takip ederler" düşüncesinde misiniz!

Hiç çekinmeden yorum yazınız ki herkes bilsin, öğrensin Balıkesir'in uçağı olmayan hava limanının ne yapılması gerektiğini.

Ülkeye dönüşü ve aktif siyasete atılışı sonrası yeniden Balıkesir'in ekran yüzüne dönüşen kıymetli vekilim Op. Dr. Turhan Çömez de, hava alanını TBMM'ye taşıyan muhalif vekiller arasına adını yazdırdı.

Çömez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde; "ne kadar para harcandı, 1 milyon yolcu garantisi verildi mi, kaç kişi çalışıyor, personele ne kadar ödeme yapılıyor.." vb. kulağa hoş gelen sorular yöneltmiş.

Ortada bir plansızlık olsa da nereden bakarsanız bakın popülist yaklaşımdır bu.

Sosyal medya akımına kendini kaptırmak yerine, Balıkesir adına daha akılcı bir çözüm önerisiyle bakana gidebilirdi..

Şunu da eklememe izin verin;

Turhan Çömez'in ülke siyasetinde daha iyi noktalarda olması gerektiğine inananlardan biri de benim. Keşke 550 vekilden 50'si Çömez gibi olsa!

Konuyu dağıtmadan asıl meseleye döneyim.

10 numaralı şehir, gerekçe ne olursa olsun olumsuz haberler ile ülke gündeminde yer almayı, müstehzi şekilde anılmayı, "büyük köy/kasaba.." vb. cümleler kurularak gösterilmeyi katiyyen hak etmiyor.

Her kim bu kafadaysa, şehrin daha da gelişmesini bilerek veya bilmeyerek istemiyor demektir.

Yeter artık!

Yakınmak yerine, daha iyiye, daha güzele nasıl ulaşılır gayreti içerisinde olma, çözüm sunma, öneriler getirmeyi öğrenme, bilme, bunun yolunu arayıp bulma vakti geldi, çoktan geçti.

Örneğin daha dün açılan, ama marka değeri 30 milyon dolarla konuşulan Balbucks'un da "50 milyon borcu varmış" demek yerine;

yeni şehir markaları yaratmak için istişare nimetinden yararlanmakta,

Türkiye'yi Doyuran Şehir Balıkesir'de her ürünü bir arada bulabileceğimiz modern bir çarşı/pazar yapmakta,

50 çeşit peynirin sergileneceği müzeyi açmakta,

Değirmenboğazından Üniversite Kampüsüne,

Terminal'den Adnan Menderes'e,

Gar'dan Organize Sanayi Bölgesine uzanan Hafif Raylı Sistemini devreye almakta,

şehir merkezinde 5 yıldızlı otel yapmakta,

A Grand özel hastane yanı sıra, vereceği diplomanın AB ülkelerindeki okullarda da geçerli olacağı eğitim kurumunu şehre kazandırmakta,

hepsinden daha önemlisi ve ivedisi Riskli Yapı Stokunu eritmek için Kentsel Dönüşümde,

iki ilçemiz var iken, şehir merkezindeki yoğunluğu ortadan kaldıracak ikinci bir cazibe merkezi planlayıp hayata geçirmekte çok geç kalmadık mı sizce 10 numaralı şehrin etkili, yetkili makamlarındaki güzel insanları ve vekilleri...

Siyaseten asıl yarışmamız ve kavgasını vermemiz gereken işler/konular bu saydıklarımız değil midir kıymetli vekillerimiz?

Sanayi, Ticaret, Esnaf Odalarınının başkanları.. Siyasetçiler, belediye başkanları ve bürokratlar..  Asıl mesele bu eksiklikleri giderme yolunda çaba göstermek değil midir?

Sizi bilmem, ama ben 20 yıl öncesi gittiğimde Balıkesir nazarında 3. sınıf gibi gördüğüm illerin bugün fersah fersah ileride olduklarını görmek yüreğimi acıtıyor!

O illere kıyasla eksikliğimiz değil, dağlar kadar farkımız olmasına rağmen, biz iki ileri, bir geri yapıyorsak "galiba kabahatin çoğu sizde/bizde" dememe lütfen alınganlık göstermeyin sayın başkanlar, kıymetli vekiller ve bürokratlar!

Balıkesir'in sakini olarak vekillerden şehrin meseleleri üzerine ortak hareket etmesini bekliyorum. 9'u bir araya gelip, 40 yıldır bitirilemeyen Balıkesir – Kepsut – Dursunbey yolu için Ulaştırma Bakanının karşına çıkıp, tıpkı Karadenizin, Güneydoğu'nun vekillerinin yaptığını yaparak işe başlayabilirler!

Bu sebepledir ki, “Balıkesir İçin Güçbirliği” toplantılarının yeniden başlatılmasını, şehrin tüm katmanlarının temsilcilerinin aynı masada buluşmasını Marka Şehir çabaları adına önemsiyorum.

Ez cümle;

Bizim şehrin plansız programsız işleri ve gidişatı, biraz da; iş dünyasıyla, siyasetçisiyle, odalarıyla, dernekleriyle, yerel yöneticilerinin ortak hareket etmek yerine, meydanı ring sanıp birbirini dövmeyi, hırpalamayı çok sevdiğindendir.

Dedikoduyla ve dikkate hiç alınmaması gereken, 'başka bir yerde olsa arkalarına teneke bağlanıp kovalanır' dediğimiz vasıftaki şarlatanlarla enerjimizi heba edeceğimize, ev ödevimizi yerine getirsek var ya, Balıkesir Merkez Havaalanı'na uçakların biri iner, diğeri kalkar!

Selâmetle...

Balikesir Merkez Hava Alani

Balıkesir Askeri Havaalanı bitişiği, İzmir-Balıkesir Çevre Yolu üzerindeki Balıkesir Merkez Hava Limanı Binası..

Balikesir Merkez Hava Alani1

8 Mayıs 2024 | Ramazan Demir | Balıkesir